Een blog SEO-vriendelijk houden

SEO, niet weer!, zou je kunnen kreunen. De wereld van webmasters wordt overspoeld met artikelen en handleidingen over SEO (zoekmachineoptimalisatie). Als u een beginnende webmaster bent, heeft u waarschijnlijk net als ik in een draaimolen in de SEO-kring gesprongen, afhankelijk van welk artikel en welke mening u als eerste tegenkwam.

De sleutelterm waarop ik me richtte was ‘Central Florida Surf Report’. Als je MSN aanvinkt, sta ik op nummer 1. Als je SEO Utrecht Askjeeve aanvinkt! Kijk, ik sta op nummer 1. Als je Google bekijkt, sta ik nog steeds op nummer 3, hoewel ik er na een nieuwe Google-update zeker van ben dat ik op nummer 1 sta. De slimme oplossing is dat, aangezien we ons daar op “Central Florida Surf Report” richtten, het uiteindelijk zal overschakelen naar “Florida Surf Report”. Ik ben nummer 1 op MSN voor Florida Surf Report. Op Yahoo! Ik ben nummer 1 voor Florida Surf Report. Ik sta op de 15e plaats op internet, maar dat kan met de volgende Google-update omlaag gaan. Als dit zo doorgaat, wordt het uiteindelijk ‘Surf Report’. Ik sta momenteel op nummer 13 op MSN vanwege deze sleutelzin. Het kan heel spannend zijn om te zien dat al mijn werk daadwerkelijk vruchten afwerpt.

De eerste linkzin is lelijk. Je wilt nooit dat de links die naar jou verwijzen, niet-beschrijvende onzin zijn, zoals ‘klik hier’ of ‘klik op mij’. Deze zijn betekenisloos voor zoekmachines en niet gunstig voor zoekmachinerobots.

Nou, het schrijven van SEO-artikelen is vergelijkbaar. Bepaal eerst welk onderwerp of trefwoord u wilt gebruiken. Je verkoopt bijvoorbeeld decoratieve lampen, toch? Let bij het freelance SEO-schrijven op ‘decoratief’ en ‘lampen’. Denk dan eens aan andere woorden die te maken hebben met ‘decoratief’ en ‘lampen’. Woorden die mensen voortdurend gebruiken om haar te beschrijven. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO-advertenties, omdat het veelgebruikte woorden zijn die uw potentiële bezoekers gebruiken om u te vinden.

Welk pad u kiest, hangt af van uw kennis om te begrijpen hoe alles werkt en hoe u de code zelf dienovereenkomstig kunt aanpassen. Als u een beginner bent, kunt u natuurlijk gewoon proberen een product te vinden dat voor u haalbaar is.

Vervolgens heb ik u een e-mail gestuurd met de transacties die u heeft gegenereerd en u uitgenodigd om alle meer dan 100 artikelen te gebruiken die ik over dit onderwerp heb geschreven. Wat ik het leukste vond, was dat ze de notitie van de auteur bij de link bewaarden. Door mijn artikelen proactief te publiceren, ontving ik meer dan 30 nieuwe en zeer relevante links! Wanneer je inhoud van hoge kwaliteit of een unieke website combineert met een sterke verbeeldingskracht, zijn deze mogelijkheden eindeloos.

Als het zo eenvoudig is, waarom is er dan een hele industrie aan gewijd? De reden hiervoor is dat het kennen van SEO en het daadwerkelijk uitvoeren ervan twee verschillende dingen zijn. SEO is eigenlijk iets ingewikkelder dan ik in de openingsparagraaf heb voorgesteld. U moet enkele details kennen waar zoekmachines naar zoeken, maar het is niet moeilijk om erachter te komen. Je zou gewoon het SEO-boek van Aaron Wall kunnen lezen en een aantal goede SEO-blogs zoals SEOmoz kunnen lezen, en binnen de kortste keren een expert zijn. Maar zoals ik al eerder zei, SEO is meer dan alleen dat weten.